
كيلو فراوله
كيلو سكر
كوبايه ميه
نصف كوبايه عصير ليمون
عبوه جيلي فراوله
الطريقة:
اغسلى الفراوله كويس وشيلي الجزء الاخضر منها تماما و قطعيها الى انصاف لوكانت صغيره او ارباع لو كانت قطع كبيره، وضعيها في إناء كبير مع السكر واحده واحده ورفعها على نار هادئه جدا مع كوبايه ميه
بعد ما يذوب السكر سيبيها تغلى مع التقليب قومي بتصفيتها و ضعي قطع الفراوله في اناء اخر وتركها واتركي محلول الفراوله والسكر على النار و ضعى عليها عصير الليمون و عبوه الجيل الفراوله و قلبي لحد ما يغلظ القوام اضيفي قطع الفراوله مره اخرى وقلبي وبعد كده هدى النار جداَ
قلبى باستمرار لحد ما الفراوله تبقى نضجه جيدا عشان لا تلتصق مع بعضها وسيبيها لحد لما تبرد وبعد كده حطيها فى برطمانات زجاجية
ممكن ما تحطيش معها جيلي الفراوله ممكن تستغني عليها وبتحطي لون طعام احمر بس جيلي بيكون افضل عشان تماسكه ولونها وطعمها و فوائد الجيلي اصلا